European Best Destinations i Forbes: Opatija jedna od 16 najromantičnijih europskih destinacija za Valentinovo

Ususret Valentinovu, Danu zaljubljenih, European Best Destinations i utjecajni američki časopis Forbes odabrali su Opatiju kao jednu od 16 najromantičnijih destinacija u Europi. 

Opatija je predstavljena kao mondeno obalno odmaralište i dragulj kvarnerskog područja, čija turistička tradicija seže još u 19. stoljeće. Izdvojene su jedinstvene opatijske vile i hoteli okruženi egzotičnim vrtovima, parkovima i morem, ali i poznata proizvodnja čokolade.

Riječ je o izboru najromantičnijih destinacija za Valentinovo u Europi kojeg je sastavila organizacija European Best Destination Organization (EBDO), koja u suradnji s Forbesom i drugim svjetski poznatim medijskim kućama promovira diljem svijeta milijunima putnika (turista) atraktivne i jedinstvene europske destinacije.

I zaista, Valentinovo kao "praznik" ljubavi jedan je od najljepših motiva za posjet Opatiji, a mjesec ljubavi obilježen je romantičnom atmosferom i atraktivnim programima posvećenih najuzvišenijoj ljudskoj emociji. Romantika grada dodatno je naglašena atraktivnom prigodnom rasvjetom, ali i stotinama srca i romantičnih poruka kojima je Turistička zajednica grada Opatije ukrasila parkove, trgove i ulice. Opatija za Valentinovo, ali i tijekom cijele veljače svojim vjernim, ali i budućim gostima poručuje - "osjeti ljubav".

Da vlada veliki interes za Opatijom potvrđuje činjenica da su za nadolazeći vikend smještajni kapaciteti većine od 11 otvorenih opatijskih hotela već popunjeni. Opatijski hotelijeri svojim su atraktivnim ponudama za Valentinovo privukli brojne domaće goste koji će u Opatiji uživati šetnjom romantično uređenim parkovima i Lungomarem kao i u wellness programima i uvijek vrhunskoj gastronomskoj ponudi hotelskih restorana.

Kao kruna ljubavnog vikenda, ove subote, 13. veljače, u Opatiji se održava veliki glazbeni spektakl, izbor hrvatske pjesme za Eurosong "Dora" koja okuplja hrvatsku glazbenu kremu, a romantičnu atmosferu Valentinova u Opatiji dodatno će obogatiti i koncerti Marka Tolje "All you need is love" koji će se održati u velikoj dvorani centra Gervais 12. i 14. veljače