O nama

 "Nema iskrenije ljubavi od ljubavi prema hrani." George Bernard Shaw

Kuhamo za Vas i Vaše nepce

U lijepoj starinskoj kući, staroj stotinjak godina, pored jedinog opatijskog semafora smjestila se gostionica Kaneta. Možete nas naći u Opatiji na adresi Nova cesta 64. Kaneta je osnovana 2000. godine i od tada pruža utočište svim sladokuscima i ljubiteljima prave domaće istarske i primorske kuhinje kao i ljubiteljima nadaleko cijenjenih i kvalitetnih vina našeg kraja. Kaneta je niknula na temeljima koje je postavio simpatični i u cijeloj Opatiji i okolici poznati stari gospodin Jakus koji je još 60tih godina na mjestu današnje Kanete nudio svoje nadaleko poznate i ukusne sendviče s domaćom pancetom i češnjovkama, finim domaćim kobasicama s okusom češnjaka. U čast tome čak smo jedno jelo, koje je specijalitet kuće, nazvali po njemu. 

U ponudi kanete 


Nudimo jela iz krušne peći, domaći kruh, janjetinu, teletinu, jadranske lignje, bogati izbor domaćih raviola sa pršutom, sirom i špinatom, palačinke, domaće štrudle od sira, jabuka i višanja. 

Organiziramo poslovne ručkove i večere, razne svečanosti, rođendane, krstike, krizme, obilježavanje godišnjice mature. 

Unutarnji prostor naše gostionice je klimatiziran i intimno namješten 

s 50ak sjedećih mjesta. Plaćanje je omogućeno s gotovinom te Master, Maestro i Visa karticama. U neposrednoj blizini Kanete omogućeno je i mjesto za parkiranje. 
Radno vrijeme Kanete je od 10:00 do 22:00 sata, a subotom i blagdanom od 12:00 do 22:00 sata. 

Cijenjeni gosti, gostionica Kaneta i njezino ljubazno osoblje Vas rado očekuju!
                             "Ljudi koji vole hranu su uvijek najbolji ljudi." Julia Child